Jelentkezés

Ideiglenes befogadókat és szállítókat keresünk

Kiíró: Brit Pásztorkutya Fajtamentés

Szomorú, de tény, hogy egyre több fajtatiszta kutya is az utcára vagy gyepmesteri telepre kerül, olykor nagyon rossz körülmények közé. Az angol és ausztrál pásztorkutyákat sem kerülte el a végzet. Megmentésükre jött létre az Brit Pásztorkutyák Fajtamentése.

Fajtáink: border collie, bobtail, skótjuhász (collie), bearded collie (szakállas collie vagy beardie), sheltie, corgi (Welsh és Pembroke), ausztrál juhász (aussie), ausztrál pásztorkutya (ACD) és kelpie.

A csapat tagjai olyan kutyatartók és -barátok, akik mindannyian jól ismerik e fajtákat, így sokkal hatékonyabban tudják őket kezelni és ápolni. Amennyiben a kutyát regisztrálták, akkor gyorsan beazonosítják, s így a jószágok könnyen visszajuthatnak eredeti gazdájukhoz. Mindaddig pedig – ideiglenesen – a fajtát jól ismerők közé, biztonságos környezetbe kerülnek a kutyák, ahonnan nyugodt szívvel adhatják őket vissza végleges gazdájukhoz.

A mentőcsapat célja a fajtatiszta brit és ausztrál pásztorkutyák mentése, ellátása, gondozása, gazdihoz helyezése. Ez azonban rengeteg kiadással, munkával és idővel jár, ezért a csapat arra kéri a fajták kedvelőit: ha megtehetik, lehetőségeikhez mérten segítsék a munkánkat.

Jelenleg az alábbi feladatokra keresünk önkénteseket:
1) Ideiglenes befogadó:
Az ideiglenes befogadó feladata a kutya ellátása, amíg a végleges gazdához nem kerül.
Ez egy nagyon felelősségteljes feladat, főleg lelkileg, vagy fizikailag sérült kutya esetében. Fontos, hogy az ideiglenes befogadónak kellő ideje és türelme legyen az ideiglenes jövevényre. Lényegében úgy él vele, mintha a saját kutyája lenne.
A váratlan szituációkra, problémákra jól reagáljon, a kutya megfigyelésében, szocializációjában rugalmasan és kreatívan részt vegyen. A mentett kutyák többsége nem kölyök, így előélete ismeretlen, ami okozhat meglepetéseket! Cél a kutya bizalmának elnyerése, jellemének, igényeinek tökéletes megismerése a későbbi örökbefogadó kiválasztásához és pontos tájékoztatásához. Amire szerintünk szükség van: Biztonságos, zárt hely biztosítása a kutya számára. Beteg, kiszámíthatatlan kutya ideiglenes befogadása esetén lehetőség legyen a kutya karanténozására, más kutya, egyéb állatok esetén az oltások hiánya vagy egyéb még nem ismert viselkedése miatt. Tisztában legyen azzal, mekkorát ugorhat a kutya, esetleg fedett kennel, illetve mi jelenthet számára veszélyt Legyen elég ideje foglalkozni a kutyával és megadni számára a szükséges sport vagy egyéb “terápiás szükségleteit” – szocializálni és elnyerni a bizalmát. Támogassa a hirdetéskezelők munkáját a kutya pontos megfigyelése és jellemzése alapján, hogy minél pontosabban meghatározhassuk a végleges gazdi felé támasztott elvárásainkat és válaszolhassunk kérdéseikre. Nagyfokú empátia, türelem és hozzáértés, hogy a mentett kutyus megfelelő módszerekkel, barátságos környezetben elinduljon a szeretet és remény útján. Tudni kell elengedni a kutyát! Azaz az ideiglenes befogadás nevében is benne van, hogy egyszerre ölünk rengeteg időt, szeretet a kutyába…de csak ideiglenesen! Ha eljön érte az ideális, végleges gazdi, tudni kell odaadni neki. Szükség esetén legyen némi anyagi tartalék, mely akár kutya életet menthet. Ha lehetősége engedi, tesztelje a kutyát különböző környezetben: szobatisztaság, viselkedés a lakásban, tömegközlekedés, autózás, illetve más állatok (pl. macskák, baromfi) és kisgyerek környezetében, mely fontos kritériuma a megfelelő gazdi megtalálásának.

2) Szállító:
Feladata, a mentendő kutyusok begyűjtése, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz, gazdihoz való szállítása a koordinátor kérésének megfelelően.

További információ internetes oldalunkon olvasható: www.britpasztorsos.hu

  • Helyszín: Magyarország
  • Eddig jelentkezett:0 fő
  • A lehetőség időtartama: 2016.05.25. - 2017.12.31.
  • Az eseményen a következő időpontokban lehet részt venni: