Külföldi önkéntes lehetőségek

Önkéntest keres az Erdélyi Ifjúsági Egyesület

Gyere EVS önkéntesnek Székelyföldre! Több tevékenység közül is választhatsz.

A székelykeresztúri Erdélyi Ifjúsági Egyesület olyan 17 és 30 év közötti magyarországi fiatalokat keres, aki 10 hónapos Európai Önkéntes Szolgálatban (EVS-ben) venne részt, októbertől kezdődően.

A tevékenységek, amik közül választhat:

 1. Óvoda

Az önkéntes kis csoportokban tart angol nyelvű foglalkozásokat a helyi óvodásoknak. Ezekkel a foglalkozásokkal a gyerekek nyelvi kompetenciáit fejleszti játékos formában.

 

 1. Egyesületnek segítő személy

Az önkéntes segít az egyesület tevékenységeinek szervezésében és részt is vesz azokon. Saját maga is szervez a közösség számára hasznos és érdekes eseményeket, gyerekeknek és fiataloknak. Betekintést nyerhet a többi önkéntes projektjébe azáltal, hogy szükség esetén elvállja a fordítást a nem magyar anyanyelvű önkénteseknek.

 

 1. Amatőr csillagászati klub vezetése

Székelykeresztúr környéke ideális lehetőségeket nyújt csillagászati ​​tevékenységek végrehajtására. Az önkéntes nem-formális oktatási tevékenységet vezet: alapvető csillagászati ​​és égi megfigyeléseket végez, éjszakai műhelyeket, táborokat szervez két korcsoportban, gyermekeknek és fiataloknak. A klubban történő tevékenységek elvégzéséhez egyesületünk biztosítja az alapképzést és az összes szükséges felszerelést.

 

Az önkéntesek 110 € étkezési támogatásban és 60 € zsebpénzben részesülnek havonta. Mindent, ami a tevékenységekhez szükséges a fogadó szervezet biztosítja. Az utazási költségeket visszatérítjük. Az önkéntesek a tevékenységüket elég rugalmas program szerint végzik, tevékenységtől függően, körülbelül a hét 5 napján 6-6 órában.

 

Ha szeretnél csatlakozni szervezetünkhöz EVS-önkéntesként, küldd el önéletrajzod és motivációs leveled az office.ata@gmail.com email címre, illetve töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot, amit itt találsz meg: http://ata-ro.eu/hu/aktualis/356-magyarorszagi-oenkenteseket-keres-az-erdelyi-ifjusagi-egyesuelet .

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2016. szeptember 15. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében dolgozzuk fel, emiatt jelentkezz minél előbb – várunk szeretettel!

 

Az egyesületről röviden:

Az Erdélyi Ifjúsági Egyesületet 2011 őszén  lelkes fiatalok hozták létre azzal a céllal, hogy a felsőoktatásban és az ifjúsági élet területén megszerzett tapasztalataikat hasznosítva, egy olyan közösségformáló szervezetet hozzanak létre, amely egész Erdély területén összefogja, tenni akarásra, cselekvésre buzdítsa, a most felnövő generációt.

Az egyesület feladatának tartja, hogy folyamatosan lehetővé tegye a fiatalok közötti kommunikációt, barátságok kialakítását, valamint olyan lehetőségeknek a nyújtását, amelyek segítségével, hasznos élettapasztalatokkal lesznek gazdagabbak. Kiemelt figyelmet fordítva a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, valamint a hátrányos helyzetű csoportok integrálására.

Tevékenysége központjában a fiatalok és fiatal felnőttek nem-formális személyiségfejlesztése, képzése áll, hazai és nemzetközi környezetben. Ezt ifjúsági cserék, kortárssegítő- és ifjúsági vezetőképző tréningek, nyári táborok és tematikus hétvégék szervezésével, valamint a fejlődéssel, tanulással egybekötött önkéntesség támogatásával és népszerűsítésével éri el.

Az alapítók fontosnak tartják a közösségben való gondolkodást a társadalom minden szintjén. Az egyesület nem kötődik semmilyen etnikai, politikai szervezethez vagy vallási felekezethez.

 • Helyszín: Székelykeresztúr, Hargita, Románia
 • Kapcsolattartó:Markó Mercédesz EVS kordinátor office.ata@gmail.com
 • A lehetőség időtartama: 2016.10.01. - 2017.07.31.
 • Az eseményen a következő időpontokban lehet részt venni:

 • Hétfőn 00:00 és 00:00 között
 • Kedden 00:00 és 00:00 között
 • Szerdán 00:00 és 00:00 között
 • Csütörtökön 00:00 és 00:00 között
 • Pénteken 00:00 és 00:00 között
 • Szombaton 00:00 és 00:00 között
 • Vasárnap 00:00 és 00:00 között