A minnesotai törpemalacok gazdikat, az Etológia Tanszék önkénteseket vár

2017.08.23. 12:37
Minnesotai törpemalac befogadó gazdák jelentkezését várják az ELTE Etológia Tanszékén induló új projektbe.
Mint írják: “A társállatként tartott törpemalacok száma világszerte ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, hála annak, hogy ezek az állatok tiszták, tanulékonyak, válaszkészek és alkalmazkodóak. De még mindig keveset tudunk szociális képességeikről, vagy például arról, hogy mennyire kommunikálnak hatékonyan az emberrel.

A program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek majd részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban. Ezek segítségével bepillantást nyerhetünk társas viselkedésük és kommunikációs képességeik részleteibe. Éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok segítségével pedig még árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogy mi is járhat egy malac fejében.”

Róla beszélünk:

Képtalálat a következőre: „Minnesotai törpemalac”

Az egyetem honlapján elérhető felhívás szerint (Ide Kattintva!) a program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek majd részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban. “Ezek segítségével bepillantást nyerhetünk társas viselkedésük és kommunikációs képességeik részleteibe. Éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok segítségével pedig még árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogy mi is járhat egy malac fejében.”