Önkéntesek Világnapja: mindenkire vár egy jócselekedet

2017.11.30. 13:14

1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását az ENSZ. Ettől a naptól minden évben december 5-én azokat ünnepeljük, akik ellenszolgáltatás nélkül tesznek jót másokkal, az idejüket pedig nem sajnálják arra fordítani, ami nem csak nekik, hanem akár egy egész közösségnek jó lehet.

Felmérések szerint mára a magyar lakosság majdnem egyharmada végez például rendszeresen önkéntes tevékenységet, amelynek gazdaságélénkítő hatása is van, ugyanis az önkéntes tevékenység akár egy százalékkal is emelheti a GDP-t.

Itt az alkalom, hogy mindenki kivegye a részét az önkéntességből! Az Új Nemzedék Központ például az ifjúsági portálja oldalán rendszeresen hírt ad az önkéntes lehetőségekről, és magáról az önkéntességet érintő dolgokról is (a részletek elérhetőek itt), sőt, az Új Nemzedék Közösségi Terekben országszerte hirdettek hasznosabbnál hasznosabb megmozdulásokat a világnaphoz illeszkedve. Aki még nem talált magának megfelelő elfoglaltságot, de mindenképp részt venne valamelyikben, ne habozzon jelentkezni – itt minden részlet elérhető!