Adatvédelmi nyilatkozat

Tisztelt Látogatónk!
Amikor Ön az onkentes.gov.hu internetes honlapot látogatja, eközben személyes adatait is átadja számunkra.
Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) két módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk vagy regisztrál a honlapon. Személyes adatinak kezelésére az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján, azok önkéntes megadásával kerül sor. Az adatkezelés célja az önkéntesség területén a keresleti és kínálati oldal összekapcsolása, annak elősegítése, hogy az önkénteskedni vágyók könnyen és gyorsan megtalálják a számukra legoptimálisabb lehetőségeket, a fogadó szervezetek pedig széles körben tudjanak tájékoztatást nyújtani az önkéntes lehetőségeikről.
Honlapunkat arra törekedve alakítottuk ki, hogy az Ön személyes adatainak kezelése csak a honlap szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges mértékben, illetve az Ön rendelkezésének megfelelően, egyúttal a hatályos törvényi rendelkezések maradéktalan betartásával történjen.
Az Ön adatai tekintetében, amelyek a honlapunk látogatásával összefüggésben kerülnek kezelésünkbe, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az adatkezelő. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: NAIH-87437/2015.
Személyes adatait kizárólag az onkentes.gov.hu munkatársai, adminisztrátorai, feladatuk ellátásához, illetve az Ön által igénybe vett szolgáltatás teljesítéséhez, kérdésének, észrevételének megválaszolásához szükséges mértékben férnek hozzá. Az így kezelt adatok ettől eltérő célra csak az érintett beleegyezésével használhatók, továbbíthatók harmadik félnek.