Pro Voluntarius díj

A Nemzeti Önkéntes Stratégia meghatározott intézkedési tervével összhangban az önkéntes tevékenység társadalmi elismerése céljából az Emberi Erőforrások Minisztériuma megalapította a Pro Voluntarius Díjat, amelyet minden évben azon szervezetek illetve magánszemélyek kaphatnak meg, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak az önkéntesség kultúrájának fejlődéséhez. A miniszteri díj az önkéntesség, a közjó ellátása, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény, tevékenység elismerésére adományozható. A Pro Voluntarius Díj átadására az önkéntesség nemzetközi napja (december 5.) alkalmából kerül sor. Az első átadóra 2013-ban került sor.

2013-as díjazottak

Pro Voluntarius Díjban részesült Nagypál Julianna, Vadász Bálint, a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület és a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjaikért.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Korossy Józsefné, Bartos Erika, Joó Beatris, Dr. Korondi Klára, Pázmánd Község Önkormányzata, valamint a Szépművészeti Múzeum.

Az átadóról készült videó:

2014-es díjazottak

Pro Voluntarius-díjban részesült a Gödi Piarista Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Mentor Csoportja, Szabóné Kállai Klára, a békéscsabai Pszichológiai Tanácsadó és Mentálhigiénés Gondozó klinikai szakpszichológusa, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke, Velkey Balázs Ferenc, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese, illetve a Pécsi Szociális Háló Egyesület.

Az átadóról készült videó: