Moderálási alapelvek

onkentes.gov.hu

A cikkhozzászólások, videók egyéb feltöltött tartalmak regisztráció nélkül olvashatók/nézhetők, de hozzászólni azonban csak regisztrált felhasználóknak van módjuk. A regisztráció feltétele a regisztrációs oldal kötelező adatainak megadása.

 Jelszó, biztonság

A felhasználóneve alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Ön a felelős. Ezért kérjük, hogy jelszavát tartsa titokban, ne adja át másnak. Ne válasszon olyan jelszót, amit Önt  ismerve könnyű kitalálni. Amennyiben tudomására jut, hogy adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba adminisztrátorainkkal az onkentes@emmi.gov.hu  e-mail címen.

 Moderálás

Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de azokat morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk. A www.onkentes.gov.hu adminisztrátorai fenntartják a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. Az adminisztrátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

Az adminisztrátorok a moderálási jogokkal az adatkezelő által megbízott szerkesztők. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja a viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

 Szabályok

 

A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen az operátorok az alábbi esetekben lépnek fel:

 

Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

A moderálással kapcsolatos észrevételeit – a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – a moderátornak küldött üzenetben az onkentes@emmi.gov.hu email címen teheti meg.