Új Nemzedék Díj

Új Nemzedék Díj

A díj alapításának szándéka a társadalmi hasznosulás szempontjából látható, már befektetett erőfeszítések díjazása, támogatása.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg.

A pályázat során egy nyertes szervezet vagy informális csoport projektje kerül elismerésre, három kiemelt terület innováció, együttműködés, önkéntesség együttes értékelésére alapozva.

2016-os díj nyertese

„Sakkozzuk ki!” Akciócsoport

A salgótarjáni önszerveződő csoport azzal a céllal alakult, hogy Salgótarjánban közösségépítő és városszépítő programokat szervezzen. A csoport olyan innovatív és kreatív megmozdulásokat szervez, melyek Salgótarjánban, Nógrád megyében nem terjedtek még el, de erőteljes felhívó jelleggel vonják magukra az ott élők figyelmét. Szeretnének nyomot hagyni, reakciót kiváltani, példát mutatni – akár más lokálpatriótáknak is, felrázni az alvó várost.

2017-es díj nyertese

Budakalászi „Közösjég”

December 12-én a Youth Hungary – Az Új Nemzedék konferencián immár második alkalommal adták át az Új Nemzedék Díjat, amit 2017-ben a budakalászi „Közösjég” projektje nyert. A kezdeményezés célja nem csupán egy 525 négyzetméteres műjégpálya építése volt, hanem egy mindenki számára elérhető, új közösségi tér létrehozása is. Ehhez számtalan önkéntes munkájára és széles körű társadalmi együttműködésre volt szükség.

A pálya két éve nonprofit alapon működik, amely újító kezdeményezésként tanulási és magatartási zavarral küzdő gyermekek számára fejlesztő célú korcsolyaoktatásokat szervez. 

2018-as díj nyertese

"Nyár52 Mindennapra egy program" projekt

A 2018-as Új Nemzedék Díjat a „Nyár52 Mindennapra egy program” című projekt vihette haza idén, mindössze 9 szavazattal megelőzve az „Amigos – a gyerekekért” elnevezésű projektet. A díjjal 1.000.000 forintos támogatás is járt a győztesnek.