Debrecenbe robog tovább az önkéntesség népszerűsítő ÚNK expressz

2018. 07. 21.

Debrecenbe robog tovább az önkéntesség népszerűsítő ÚNK expressz

Az idei Campus Fesztiválon ismét a magyar előadóké a főszerep. A headlinereken kívül fontos kiemelnünk fantasztikus női előadóinkat és a női előadóval büszkélkedő zenekarokat, hiszen a Campus Fesztiválon a programkínálat legjobb bulijait csinálják. A debreceni Campus Fesztiválon is megtalálható az Új Nemzedék Központ sátra, ahol ismét az önkéntesség a menő. Az egyik legnagyobb és legkomfortosabb nyári nagyrendezvényen, idén 19 programhelyszínen 255 zenei előadó és nagyságrendileg 200 egyéb program és attrakció várja a látogatókat négy nap alatt a fesztiválon. Ez azt jelenti, hogy mintegy ezer zenész és több száz egyéb közreműködő gondoskodik a szabadidő tartalmas eltöltéséről.

Idén ünnepli 14. születésnapját Bocskor Bíborkával (önkéntes programunk arcával) az élen a Magashegyi Underground. Az alternatív rockot játszó együttes legutóbbi albuma a 'Talált tenger' ugyan 2016-ban jelent meg jelent meg, deazóta is készített új dalokat a banda. Ráadásul a teltházas MÜPA koncertek sikere töretlen. Biztosak vagyunk benne, hogy óriási bulit csapnak majd és felcsendülnek az új dalok mellett a régi kedvencek is, s együtt énekelhetjük majd az Árnyékok, a Metróhuzat és a Szeplős váll című számaikat.

Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből, egy gyönyörű hangú énekesnővel, Schoblocher Barbarával kiegészülve. A csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán. Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot és fesztivált. A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak. A Blahalouisiana tavaly megjelent első nagylemeze után 2017 október közepén új, 10 számos koronggal jelentkezett „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” címmel, amelyen helyet kapott a Petőfi Rádió TOP 40-esslágerlistáját hetekig uraló „Túl távol, elég közel” és a legújabb klipes dal, a „Ha élni felejtek” is.

Az Egyetem tér színpadát Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar veszi be péntek este. A 2003-ban alakultzenekar olyan zenészekből áll, akiket egytől-egyig inspirált a 60-as, 70-es évek zenei világa. A zenekar alapítója: Novai Gábor, a zenekar énekesnője: Marót Viki. Az együttes másfél évtizedes fennállása alatt saját műfajt teremtett, amely aktuális zenei irányzatokat ötvöz a múlt század derekán született tánczenei műfajokkal. Kíváncsian várjuk őket a Campus Fesztiválon is!

A pénteki nap folyamán kifejezetten ajánljuk nektek, hogy hallgassátok meg a Kulter.hu színpadán aShaibo zenekart. A flow-élmény zenei nyelvre való lefordítása ösztönözte Szigeti Zsófi énekesnőt arra, hogy barátaival, Cseh Péter gitárossal, Nyitrai Péter basszusgitárossal és Klausz Ádám dobossal 2015-ben életre hívja a Shaibo-t. Az energikus és friss csapat egy olyan üde színfolt kíván lenni az európaipopzenei palettán, mely elkötelezett az igényes zenei megszólalás mellett, de nyitott más művészeti ágakra is. Stílusuk a funk dögösségét egyesíti a rock erejével, a szívszorító artpopot a jazz kifinomultságával, de kerüli a puszta eklektikát. Hatással volt rájuk például a Hiatus Kaiyote, Erykah Badu, Q tip vagy a Red Hot Chili Peppers, de a cél inkább egy olyan irányzat megteremtése, melyet a jövőben csak úgy emlegetnek majd: „olyan shaibo-s”.

Ha még mindez nem elégítette volna ki a zenei palettát, akkor a Civil pódiumnál hallhatjátok a Muzsikaés Volkova zenekart Záhonyból, akiknek tagjai testvérek és greengrasst játszanak. Sőt 2017. júliusában a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját is megkapták. Illetve őket követi Barkóczi Noémi, akinek új EP-je 2017-ben jelent meg Linóleum címmel. Az egy szál gitáros singer-songwritter 22:00-tól a színpadon.

A Campus Fesztivál zárónapján az egyik legsikeresebb magyar zenekar a Margaret Island lép fel a National Instrument Nagyszínpadán. Az idén 4. szülinapját ünneplő zenekar több mint négyezer emberrel kántálta a banda dalait a Budapest Parkban. Töretlen népszerűségüket jól példázza, hogy számos teltházas koncert van mögöttük és bejárták már az ország számos szegletét, illetve Erdélyben is többször megfordultak már. A zenekar Fonogram díj tulajdonosa, ráadásul 3 kategóriában jelölték őket a Petőfi Zenei Díjra, ahol Lábas Viki az év énekesnője jelölést díjra is váltotta. Ahányszor csak Debrecenbe jön a zenekar telházas bulikat hoz össze. A Hóvirág és a Legszebb szavak mellett biztos,hogy a Campus közönsége is hallhatja az új szerzeményeket.

Jelentkezz Önkéntesnek:

E-mail: onkentes@unp.hu

Cím: 1134 Budapest, Váci út 49.

Kérjük, hogy amennyiben nem talált olyan önkéntes tevékenységet, amit szívesen végezne, lépjen kapcsolatba az ÚNK megyei Közösségi Terével: http://www.ujnemzedek.hu/kozossegi-terek.