JÖN! A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány!

2018. 09. 26.

JÖN! A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány!

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) egy 2017 májusában bejegyzett környezetvédelmi alapítvány, amely teljesen független és semleges önkéntes szerveződés. Az országosan ismert hulladékvadász.hu szerkesztősége és csapata által bejegyzett nonprofit alapítvány, a JÖN Alapítvány a környezetvédelem legújabb zászlóshajója a mai magyarországi vizeken. Tevékenységi köreit túlnyomórész online, napi rendszerességgel végzi.

Célkitűzéseik között szerepelnek a következő nemes akciók:

KÖRNYEZETVÉDELEM: a JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb környezetvédelmi szervezete. Célja a környezetvédelem népszerűsítése a XXI. század eszközeivel.

SZEMLÉLETFORMÁLÁS: Fogyasztói társadalmunk veszélybe sodorja a jövőnket. Ezért rendszeres szemléletformáló kampányokkal igyekszünk felnyitni minél több személy szemét a tudatos, környezetbarát életmódra. 

LAKOSSÁG AKTIVIZÁLÁSA: "Hulladékvadász – a legapróbb önkéntes" képében, ezt bizonyítja a sok ezer bejelentés, illetve eseményeink népszerűsége

Sajtómegjelenéseik: https://jonalapitvany.hu/jon-alapitvany-sajtomegjelenesek/

 

Ez még nem minden, hiszen különféle rendezvényeket is vállalnak:

ELŐADÁSOK: JÖN Alapítvány szakértői gyakorlott előadók, akik mögött szakmai workshopok, kerekasztal-beszélgetések és egyéb oktatási előadási gyakorlatok állnak.

RENDEZVÉNYEK: a JÖN Alapítvány csapatának több éves gyakorlata van rendezvényszervezésben és azok lebonyolításában. Korábbi partnereik közt szerepel a Főkert Nonprofit Zrt. és az FKF Nonprofit Zrt. is.

 

Az előadások az alábbi témákban valósulnak meg: 

  • Háztartásom hulladék nélkül

Az előadás célja, hogy bemutassa, hogyan vezessük minél kevesebb hulladékkal háztartásunkat. A téma szakértője, Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog, rovat háziasszonya.

 

  • Környezetvédelmi előadás

Témái: hogyan csökkentsük a környezeti terhelésünket, hogyan legyünk környezettudatosak.

 

  • Kreatív újrahasznosítás

Újrahasznosítási trükkök, kreatív alkotói workshopok, tanácsok. A téma szakértője, Szabó Henrietta, a Kreatív Hobbik csoport vezetője és a JÖN Alapítvány kreatív újrahasznosítási szakértője.

 

További izgalmas előadási témák:

– szelektív hulladékgyűjtés

– komposztálás

– hulladékvadászat

– önkéntesség

 

Online három oldalon is megtalálhatók:

hulladékvadasz.hu szemetszedes.hu ültess fát!

Kampányaik évszakokra bontva valósulnak meg.

 

További érdekességek: 

1134 Budapest, Váci út 47/b szám alatt találhatók meg.

A legutóbbi akciójukon, a duna-parti szemétszedésen 400 körüli önkéntes vett részt. 650 zsáknyi hulladékot szedtek össze.

Facebook oldaluk itt tekinthető meg.

 Az Alapítványhoz egyre több híresség is csatlakozott, pl. Puskás Peti, és a színésznő-tános barátnője, Eke Angéla.