Közel ezer fiatal érdeklődött az önkéntességről az EFOTTon!

2018. 07. 17.

Közel ezer fiatal érdeklődött az önkéntességről az EFOTTon!

Kiemelkedő közösségi szellemben zajlott le a 43. EFOTT, amely minden eddiginél erősebb lineup-ot mutatott fel. A Velencei-tó parti rendezvényre kora szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnap estére pedig megdőlt az eddigi csúcs: idén 115.117 ezer ember fesztiválozott. A megnövekedett érdeklődés nem csak a fesztivál bejáratainál, de az Új Nemzedék Központ sátránál is érzékelhető volt, hiszen számos ajándékkal, izgalmas párkeresővel és önkéntességre buzdító játékokkal vártuk a fiatalokat. 

Idén is elképesztően jó volt ez a pár nap Velencén. Nem hiába ez az egyik kedvenc fesztiválunk! Sokan elugrottatok hozzánk, hogy begyűjtsék a legfontosabb infókat az önkéntességről, a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről és a KRESZ-vizsga és -tanyfolyam díjának visszautalásáról az Új Nemzedék sátránál.

„Ez már a második fesztivál, amelyen részt veszek az Új Nemzedék színeiben. Óriási élmény volt a múlt évben, de az idei még emlékezetesebb élmény volt. Nagyon sok embert ismertem meg, új barátságok születtek ez alatt a 4 nap alatt. A legjobb az egészben, hogy rengeteg fiatallal tudtam beszélgetni, nagyon vicces fesztiválélmények születtek a játékok során, amelyek színesebbé tették az alapvetően is jó EFOTT-élményt. Este pedig velük együtt buliztunk. Tuti jövök jövőre is!” - számolt be Krisztián az Új Nemzedék Központ önkéntese. A betérő fiúk-lányok informálódhattak az önkéntességről, mint tevékenységről, tájékozódhattak az aktuális önkéntes lehetőségekről, amelyek elérésében Új Nemzedék Központ nyújt segítséget. Sokan már alapvetően úgy jöttek, hozzánk, hogy ezügyben szeretnének információhoz jutni.


„Tavaly önkéntes voltam a FINA Világbajnokságon, életem egyik legjobb élménye volt.  Gyakorolhattam az angolt, hiszen a holland műugró csapat mellé osztottak be, őket segítettem a verseny során. Nagyon jó érzés volt, hogy számítanak rám és tényleg fontos munkát végezhettem. Az alatt a pár nap alatt nagyon sok új barátot szereztem, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Nagyszerű élmény volt, mindenkinek ki kellene próbálnia!” - meséli Kiss Anita önkéntes.

Napközben 200 féle programlehetőség állt a fesztiválozók rendelkezésére, többek között különböző turisztikai programok, mozi, kiállítók által szervezett játékok, bűnmegelőzési szervek aktivitásai, 30 féle sporttevékenység, társasjátékok, nagykivetítős VB nézés, vitorlázás, dodgem, bungee jumping, szimulátorok, szabadulószoba, de még párnacsata és játszóházas gyermekprogramok is. A fiatalok több tucatnyi karrierlehetőségről tájékozódhattak, de olyan információkra is adódott lehetőség, mint hogy hogyan célszerű startupot indítani vagy éppen játék közben milliomossá válni.

"Felülmúlta elvárásainkat az ÚNK sátor látogatottsága, hiszen közel ezer fiatal vett részt az egyedi, szórakoztató aktivitásainkon. Kiemelném azt is, hogy nagyon nyitott és érdeklődő volt a közönségünk, hiszen nem csak betévedtek a sátorhoz, hanem kifejezetten kerestek is minket." - értékelt Jakab Jácint az Új Nemzedék Központ ifjúsági és hálózati igazgatója.

A 6 napos fesztivál nagyobb balesetektől mentesen zárult: „Az EFOTT idén is megkaphatná a „biztonságos fesztivál” elismerést, a mentősöknek szerencsére nem sok dolguk akadt a rendezvényen, és ezek a feladatok sem nyúltak tovább egy-egy boka- vagy csuklósérülés ellátásán. A nap okozta égések tekintetében azért nagyobb óvatosságra inteném a fiatalokat” – jelentette ki Orosz Csaba, a rendezvény biztonságért felelős szakembere.

Hogy jövőre is Velencén rendezik-e meg az EFOTT-ot, még kérdés, a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről csak jövő év elején tudnak majd biztosat nyilatkozni.

ÖNKÉNTESEK FIGYELEM!

A közeljövőben két sportesemény is megrendezésre kerül, amelyre az Új Nemzedék Központ önkénteseket keres.

  • 2018. augusztus 10-12. Judo Grand Prix, Budapest
  • 2018. augusztus 21-31. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság, Budapest

Bővebb információk:

E-mail: onkentes@unp.hu

Cím: 1134 Budapest, Váci út 49.

Kérjük, hogy amennyiben nem talált olyan önkéntes tevékenységet, amit szívesen végezne, lépjen kapcsolatba az ÚNK megyei Közösségi Terével: http://www.ujnemzedek.hu/kozossegi-terek.